13.4 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn jurnalist a fost ucis și alți doi răniți în bombardamentul israelian la graniţa cu Libanul

Un jurnalist a fost ucis și alți doi răniți în bombardamentul israelian la graniţa cu Libanul

Un jurnalist a fost ucis și alți doi au fost răniți, vineri, în urma bombardamentului israelian la graniţa cu Libanul.

O echipă de jurnaliști a fost lovită de un tir israelian de artilerie în Liban.

Cameramanul agenției Reuters, Essam Abdullah, a fost ucis. Jurnaliștii Carmen Jokhdar și Ellie Brakhaya de la Al Jazeera au fost răniți.

Forțele de Apărare Israeliene, IDF, au reacționat, vineri, după o explozie produsă la un zid de securitate situat în apropierea comunității Hanita, la granița dintre Liban și Israel, relatează CNN.

IDF a răspuns cu tiruri de artilerie spre teritoriul libanez.

Oficialii militari israelieni au precizat că explozia a provocat „pagube minore”.

Forțele israeliene au activat, de asemenea, o alertă cu privire la o posibilă infiltrare a teroriștilor în comunitate iar militarii cercetează zona, a comunicat armata statului evreu.

CNN amintește că există temeri din ce în ce mai mari cu privire la intrarea în conflict a facțiunii militante șiite Hezbollah, cu sediul în Liban și finanțată de Iran.

Intrarea Hezbollah în luptă ar deschide un al doilea front în războiul lansat de Hamas. IDF a anunțat, zilele trecute, că a suplimentat cu zeci de mii de soldați dispozitivul de securitate la granița sa din nord cu Libanul.

Citește și: Un american din Tel Aviv promite 250.000 de dolari oricui eliberează un ostatic israelian

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS