35.6 C
Craiova
joi, 20 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjEx-directorul EMC Jilț unde au murit trei mineri, repus în funcție de instanță

Ex-directorul EMC Jilț unde au murit trei mineri, repus în funcție de instanță

Doru Dancău, fostul director al Exploatării Miniere Jilț, de la Complexul Energetic Oltenia, unde au murit trei mineri la începutul acestui an, a fost repus în funcție de către instanța de judecată.

În luna ianuarie, trei angajați ai Carierei Miniere Jilț Sud au murit după ce un camion a căzut de pe un pod.

Directorul EMC Jilț și-a pierdut funcția, însă a contestat în instanță decizia. Tribunalul Gorj a anulat măsura și a mai dispus ca administrația Complexului Energetic Oltenia să îi achite reclamantului drepturile salariale aferente funcției de director. Decizia poate fi însă contestată.

„Soluția pe scurt: Admite contestația în parte. Anulează decizia nr.409 din data de 18.01.2023, înregistrată în Registrul special cu nr. 1715/18.01.2023 emisă de pârâtă. Obligă pârâta să plătească reclamantului diferenţele dintre drepturile salariale aferente funcţiei deţinute anterior şi drepturile salariale efectiv acordate ca urmare a intervenirii deciziei nr. 409 /18.01.2023, de la data de 18.01.2023 şi până la data de 21.01.2023. Respinge în rest, acțiunea. Cu apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la Tribunalul Gorj. Pronunţată în data de 12.10.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.”, conform Tribunalului Gorj.

De precizat că Parchetul de pe lângă Judecătoria Motru efectuează cercetări pentru ucidere din culpă în cazul accidentului soldat cu trei mineri morți.

Citește și: Târgu Jiu: Bursa „Brâncuși” pentru activitatea artistică a anului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS