22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAlți 283 de români au ajuns în țară din Israel

Alți 283 de români au ajuns în țară din Israel

283 de români au revenit în țară din Israel cu trei curse Tarom, două din Tel Aviv, Israel și una din Amman, Iordania, dar și cu o cursă a unei companii private.

„Ieri , respectiv în noapte de 10 spre 11 octombrie, alţi 283 de cetăţeni români au revenit în siguranţă în România. Revenirea s-a făcut cu trei curse Tarom (două din Tel Aviv, Israel, şi una din Amman, Iordania) şi o cursă a unei companii private”, potrivit MAE.

Echipa consulară mobilă din cadrul Ambasadei României la Tel Aviv și a Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah și echipa din cadrul Unității de Reacție Rapidă a Celulei de Criză MAE rămân în continuare pe Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români aflați pe aeroport.

Cetățenii români care se află în Israel se pot adresa Ambasadei României la Tel Aviv. Își pot anunța prezenţa în regiune, comunicând astfel datele de identificare și propriile coordonate la:

  • adresa de e-mail [email protected],
  • numărul de telefon de permanență al Ambasadei României la Tel Aviv: +972 54 5643279,
  • Consulatul General de la Haifa: +972 543 998 038, pentru a putea fi contactaţi.

Ministerul subliniază importanța utilizării acestor canale de către cetățenii români pentru centralizarea corectă a informațiilor și eficientizarea dialogului în vederea acordării asistenței consulare.

Recomandări

MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Statul Israel să își reprogrameze călătoria. Trebuie să urmărească rubrica „Alerte de călătorie” de pe pagina de internet a MAE (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938).

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en și www.mae.ro – rubrica „Sfaturi de călătorie” .

Cetăţenii români care se deplasează în străinătate au la dispoziţie serviciul de alertă prin SMS.

Situaţia românilor aflaţi în Israel este sub control şi este foarte diversă, cu sute de solicitări de repatriere, a declarat ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid.
„Sunt sute de solicitări pe zi, patru – cinci avioane în fiecare zi. (…) Cifrele fluctuează foarte mult de la o zi la alta şi de la o oră la alta. Sunt sute de oameni care pleacă în fiecare zi şi sute de cereri noi. Sperăm că în câteva zile această presiune asupra colegilor noştri de la Consulat şi asupra TAROM-ului se va diminua”, a spus Radu Ioanid.

Citeşte şi: (VIDEO) Doljean reţinut pentru furt calificat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS