17.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRomânii care fug de închisoare vor primi trei ani în plus la condamnare

Românii care fug de închisoare vor primi trei ani în plus la condamnare

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat luni, după şedinţa conducerii PNL, că va înainta un proiect de lege ce îi vizează pe fugari. Acesta prevede că cei care nu se prezintă la închisoare în şapte zile după ce au fost condamnați definitiv vor primi o pedeapsă suplimentară de trei ani, transmite News.ro.

Alina Gorghiu a declarat după şedinţa conducerii partidului că pe agenda şedinţei de joi a guvernului se va afla şi un proiect de lege privind tematica fugarilor.

”La nivelul lunii septembrie, 110 persoane din România au fost date în urmărire internaţională. Ca atare, am identificat această modalitate de a reglementa suplimentar (…) în condiţiile în care în şapte zile după ce ai fost condamnat definitiv la pedeapsa închisorii cu executare nu te prezinţi pentru a putea fi încarcerat, vei avea o pedeapsă de până la trei ani, suplimentar”, a anunţat ministrul Justiţiei.

Alina Gorghiu a precizat că este una dintre măsurile din proiect.

Ministrul a mai spus că va prezenta în şedinţă şi Raportul privind persoanele fugite din România care încearcă să se scape de pedepsele cu închisoarea.

Citește şi: Primar reclamat la Camera de Conturi după ce și-a mărit nejustificat salariul

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS