19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO familie de români a încasat ilegal şase ani alocaţii pentru 13 copii în Belgia

O familie de români a încasat ilegal şase ani alocaţii pentru 13 copii în Belgia

Doi soți români au fost acuzați de autorităţile belgiene că au încasat ilegal suma de 241.000 euro în perioada octombrie 2015 – septembrie 2021. Suma reprezenta alocaţia pentru cei 13 copii ai familiei care trăiau în România.

Familia, care a beneficiat în timp de ajutorul unor rude rezidente în Wavre, Belgia, nu a putut dovedi că tatăl, Daniel, de 48 de ani, trăia efectiv în această țară.

El s-a înregistrat ca lucrător independent în 2015 și a cerut dreptul de a primi alocații din Belgia pentru cei treisprezece copii care locuiesc în România. S-a constatat însă că bărbatul nu vorbește franceza și nu deține nici un telefon și nici o mașină în Belgia.

În timpul celor două vizite domiciliare efectuate în Wavre, în mai 2020 și septembrie 2021, anchetatorii nu au găsit nicio fotografie sau obiect personal care să-i aparțină românului. Persoana care l-ar fi găzduit a dat declarații contradictorii cu privire la camera în care acesta ar fi locuit.

O analiză a conturilor bancare din Belgia nu a relevat nicio cheltuială sau retragere de bani pentru viața de zi cu zi în această țară.

Cu toate că a emis câteva facturi pentru două companii, niciunul dintre manageri nu l-a recunoscut în fotografii, deși au identificat doi nepoți de-ai săi.

Tribunalul a achitat-o pe mama copiilor şi pe rudele din Belgia, deoarece nu existau dovezi că aceștia ar fi știut despre fraudă. Daniel L. a primit o amendă de 16.000 euro cu suspendare, cu obligația însă de a returna cei 241.000 euro.

Citeşte şi: Un român din Italia s-a spânzurat în spatele unei școli

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS