13.7 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFemeie accidentată mortal pe trecere de un şofer băut

Femeie accidentată mortal pe trecere de un şofer băut

O femeie a murit, luni, după ce un șofer băut a lovit-o cu mașina în timp ce traversa regulamentar strada pe trecere de pietoni. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Accidentul a avut loc luni, în jurul orei 13.00, într-o intersecție din Galaţi. O femeie, 68 de ani, aștepta la trecerea de pietoni, iar când semaforul s-a făcut verde s-a angajat în traversarea străzii. A fost lovită de o mașină al cărei șofer nu a oprit la culoarea roșie a semaforului.

Femeia era inconştientă când au ajuns echipajele SMURD. I-au făcut manevre de resuscitare, însă în zadar, femeia a decedat.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o alcoolemie de 0,59 în aerul expirat. A fost dus la spital, unde i s-au luat probe biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Șoferul, de 56 de ani, a fost reținut pentru 24 de ore. Marți va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, în vederea luării unei măsuri preventive.

Poliţiştii au deschis dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. 

Citește şi: Incendiu la Centrul de Calcul din Târgu Jiu. Zeci de persoane au ieșit din clădire

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS