19.3 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă 400 de români au fost repatriați din Israel

Încă 400 de români au fost repatriați din Israel

Alţi 400 de români s-au întors, în această dimineață, din Israel. Guvernul a trimis mai multe curse aviatice la Tel Aviv, iar o altă aeronavă a mers la Amman să-i aducă pe românii care au fugit din Israel în Iordania, informează Antena3.

„Românii au ajuns în țară cu patru zboruri din Tel Aviv. Ei au povestit momentele de coșmar din timpul bombardamentelor și faptul că au văzut războiul pe străzile luate în stăpânire de militari și tancuri. Românii au fost sunați de ambasada României și li s-a cerut să plece din țară cât mai repede.

Odată ajunși pe aeroport, oamenii au fost nevoiți să-și cumpere biletul spre București pe loc, pentru că, în multe situații, comunicațiile mobile nu au funcționat. Deși zborurile au fost întârziate, oamenii au fost mulțumiți să poată ajunge, în cele din urmă, acasă.

„Dacă nu era apelul de la ambasadă, am fi rămas acolo”

„Am fost sunat pe Whatsapp de cineva de la ambasadă și ne-a zis ‘Plecați cât puteți de repede’. A fost foarte important acel apel, că noi am mai fi stat. La noi, panica a început pe aeroport”, a povestit unul dintre români.

„Eram la hotel să mâncăm și au început alarmele dintr-o dată. Am plecat în buncăr”, a spus un altul.

„A fost mult mai mult decât ce s-a prezentat la televizor, a fost groaznic. A fost și este un război real”, a subliniat un călător în straie de călugăr.

Mai mulți transportatori aerieni internaționali au suspendat serviciile de zbor pe ruta Tel Aviv în urma atacului Hamas, menționând că așteaptă normalizarea condițiilor înainte de a le relua.

Informarea MAE cu privire la românii recuperați de pe aeroportul din Tel Aviv

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) informează că, în urma demersurilor efectuate de Celula de Criză a ministerului, duminică, 245 de cetățeni români au fost repatriați din Statul Israel, printre care și două grupuri de pelerini.

Repatrierile s-au realizat cu două curse operate de compania Tarom și două curse operate de o companie aeriană privată.

Israel a mobilizat 100.000 de soldați după atacul Hamas

După atacul HAMAS, purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, locotenent-colonelul Jonathan Conricus, a declarat că țara a mobilizat aproximativ 100.000 de soldați.

Loviturile aeriene israeliene asupra Gaza au distrus birourile și taberele de antrenament ale Hamas, dar și case și alte clădiri civile.

Ministerul palestinian al Sănătății a declarat că 413 palestinieni, inclusiv 78 de copii, au fost uciși și 2.300 de persoane au fost rănite începând de sâmbătă.

În Israel, numărul morților după atacul surpriză al Hamas a depășit 700.

Citeşte şi: Wizz Air anulează toate cursele spre şi dinspre Israel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS