25.9 C
Craiova
miercuri, 22 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateS-a găsit un donator pentru fetița care a ratat transplantul după ce familia unui tânăr a refuzat să îi doneze organele, după discuția cu un preot

S-a găsit un donator pentru fetița care a ratat transplantul după ce familia unui tânăr a refuzat să îi doneze organele, după discuția cu un preot

Coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, medicul Raluca Neagu, a declarat pentru News.ro că ficatul prelevat de la o tânără în vârstă de 23 de ani care a intrat în moarte cerebrală a ajuns la o fetiţă aflată în stare foarte gravă la Spitalul Clinic de Copii Grigore Alexandrescu din Capitală şi la alt pacient din Bucureşti aflat în stare gravă, cu o afecţiune hepatică.

Fetiţa în vârstă de 10 ani este acelaşi copil care trebuia să primească un lob de ficat de la un băiat de 14 ani din Suceava, la mijlocul lunii septembrie. Nu s-a mai întâmplat însă acest lucru pentru că familia băiatului s-a răzgândit. Aceasta nu a mai dorit să-i doneze organele, deşi ar fi salvat astfel şi alţi copii cu afecţiuni grave.

Fetița a suferit complicații, medicii încă nu pot spune cum va evolua

În acest moment fetiţa în vârstă de 10 ani care a primit o parte din ficatul donatoarei de la Iaşi este în secţia de ATI a Spitalului Grigore Alexandrescu, sub atenta supraveghere a medicilor, ea având acum şi anumite complicaţii. În perioada imediat următoare, medicii vor putea spune cum va evolua starea sa de sănătate. 

„A fost o prelevare în cursul zilei de ieri dimineaţă, o donatoare de 23 de ani, de la care s-au prelevat ficatul, rinichii şi corneea, restul organelor nu erau eligibile pentru prelevare. Rinichii au rămas la Iaşi, dar ficatul a fost preluat la Bucureşti, pentru a se face spleet, un lob urmând să meargă la copilul la care se mai încercase transplant anterior de la donatorul de la Suceava, la care familia s-a răzgândit în urma discuției cu un preot.

Părinţii iniţial nu au fost de acord să-i doneze organele, ulterior, după câteva zile, au revenit asupra deciziei. Noi iniţial renunţasem la ideea de a mai face donator, familia era plecată din ţară şi în momentul în care au venit au văzut despre ce este vorba, au fost de acord. Au cerut ei, ulterior”, a declarat pentru News.ro Dr. Raluca Neagu. 

Citește și:

Cum beau astronauții cafeaua în spațiu. Clip viral cu „ceașca spațială”

Accident mortal în Otopeni. Ar fi vorba despre medicul cercetat penal pentru mită în dosarul Marius Nasta

O bunică este cercetată penal după ce a încercat să-și aducă nepoții în România cu acte false

Bărbat acuzat că hărțuiește o femeie… cu avionul. A aruncat cu roșii spre casa ei, din zbor

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS