22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateHamas avertizează Israel: Atacul nostru abia a început

Hamas avertizează Israel: Atacul nostru abia a început

Hussam Badran, membru al biroului politic al Hamas, afirmă că atacul grupării teroriste asupra statului Israel se află abia la început, scrie publicația Times of Israel, citată de News.ro. Badran a afirmat că atacul, botezat de grupul terorist „Potopul de la Al-Aqsa”, vine după o pregătire atentă, menită să surprindă Israelul.

Badran cere Israelului să părăsească „teritoriile ocupate”

Liderul terorist a spus că această luptă este diferită de toate rundele anterioare de conflict şi a făcut apel la mediatorii arabi să transmită Israelului că trebuie să „părăsească teritoriile ocupate” ale palestinienior. El a adaugat că Hamas nu se aşteaptă ca aceştia să fie mediatori, ci mai degrabă susţinători ai poziţiei sale.

„Noi suntem proprietarii acestui pământ, iar această ocupaţie nu va dura la nesfârşit”, a spus oficialul Hamas.

Moscheea Al-Aqsa, punctul fierbinte al tensiunilor?

La fel ca o serie de lideri Hamas care au făcut declaraţii sâmbătă, Badran susţine că atacul este motivat de controlul israelian asupra moscheii Al-Aqsa din Ierusalim, un punct fierbinte al tensiunilor israeliano-palestiniene.

De asemenea, Badran a dat vina pe politicile israeliene din Cisiordania şi pe modul în care sunt trataţi deţinuţii palestinieni.

Atacul surpriză împotriva Israelului a ucis cel puţin 250 de israelieni, inclusiv mulţi civili, şi a rănit peste 1.500 de persoane. Un număr nespecificat de israelieni, vii şi morţi, sunt ţinuţi captivi în Gaza.

Citește și: Atenționare meteo de vânt puternic pentru județe din Oltenia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS