16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 340 de kilometri la oră, rafale de vânt record ale taifunului Koinu din Taiwan

Peste 340 de kilometri la oră, rafale de vânt record ale taifunului Koinu din Taiwan

O insulă aparţinând Taiwanului a înregistrat rafale de vânt cu viteze record provocate de taifunul Koinu, a anunţat, joi, serviciul meteorologic central al teritoriului, potrivit AFP, citată de News.ro.

„Rafale de vânt de până la 95,2 metri pe secundă au fost măsurate noaptea trecută pe insula Orchid, ceea ce reprezintă un nou record pentru Taiwan”, a declarat pentru AFP serviciul meteorologic.

Viteza înregistrată a vântului este echivalentul unor rafale de peste 342 de kilometri pe oră.

Miercuri, autorităţile taiwaneze au anulat peste 100 de zboruri internaţionale şi interne şi au închis şcolile în anumite zone din sudul insulei, înainte de sosirea aşteptată a taifunului Koinu, al doilea care loveşte ţara într-o lună.

De asemenea, peste 200 de persoane fuseseră evacuate de teama unor alunecări de teren în sudul insulei.

Taifunul era de aşteptat să lovească sudul insulei Taiwan

Iniţial, taifunul era de aşteptat să lovească sudul insulei Taiwan, dar un meteorolog a clarificat joi că această traiectorie este acum ”incertă”.

Taiwanul se confruntă cu furtuni tropicale frecvente, din mai până în noiembrie, dar taifunul Haikui de la începutul lunii septembrie a fost primul care a lovit insula în patru ani, declanşând ploi torenţiale, vânturi puternice şi forţând aproape 8.000 de oameni să-şi evacueze casele.

După Taiwan, se aşteaptă ca taifunul să se îndrepte spre coasta de est a provinciei Guangdong din China, potrivit Observatorului Meteorologic din Hong Kong.

Citeşte şi: Doi tineri din Craiova care vindeau droguri, reţinuţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS