14.4 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina cenzurează fotografia a două atlete care se îmbrățișează

China cenzurează fotografia a două atlete care se îmbrățișează


O fotografie a două atlete chineze care au făcut o referire involuntară la masacrul din Piața Tiananmen a fost cenzurată pe rețelele sociale chineze.

Numerele cursei pentru Lin Yuwei și Wu Yanni formează „64” – o aluzie comună la incidentul care a avut loc pe 4 iunie, potrivit BBC.

Discuțiile despre incident rămân tabu în China, autoritățile eliminând în mod obișnuit orice mențiune despre acest subiect de pe internet.

În 1989, trupele au împușcat sute de protestatari pro-democrație la Beijing.

Rămâne neclar câți oameni au murit în acea zi, dar estimările grupurilor pentru drepturile omului variază de la câteva sute la câteva mii. Atletele s-au îmbrățișat după o cursă de 100 de metri garduri la Jocurile Asiatice în care Lin a câștigat aurul. Ea purta banda cu numărul 6 lângă banda cu numărul 4 a lui Wu din fotografie.

Utilizatorii au postat pe Weibo, una dintre cele mai mari platforme de socializare din China, felicitând-o pe Lin. Cu toate acestea, postările care includeau fotografia au fost înlocuite cu pătrate gri.

Cu toate acestea, fotografia nu pare să fi fost curățată complet de pe internet, unele articole de știri chinezești afișând încă o fotografie a celor două sportive.

China a câștigat până acum aproape 300 de medalii la Jocurile Asiatice, care au loc în prezent în orașul chinez Hangzhou. Urmează să continue până pe 8 octombrie.

Citește și: (VIDEO) Percheziții la traficanți de substanțe psihoactive

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS