22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinus 1,3 grade Celsius la Miercurea-Ciuc

Minus 1,3 grade Celsius la Miercurea-Ciuc

Staţia meteo Miercurea-Ciuc a înregistrat, marţi dimineaţa, o minimă de minus 1,3 grade Celsius, cea mai scăzută temperatură consemnată la nivel naţional în zonele locuite, anunță Agerpres.

Meteorologul de serviciu de la Centrul Meteorologic Regional Transilvania-Sud Sibiu, Cristina Blaga, a precizat că minima de minus 1,3 grade Celsius de la Miercurea-Ciuc s-a înregistrat pe fondul unui cer senin şi a unei presiuni atmosferice ridicate, care au favorizat scăderea temperaturii.

De asemenea, la Joseni s-a înregistrat valoarea de 0,2 grade Celsius. La Topliţa au fost 1,2 grade iar la Odorheiu Secuiesc termometrele au arătat 4,6 grade Celsius. La staţia de munte Bucin s-au consemnat 3,3 grade Celsius.

Meteorologul Cristina Blaga a adăugat că în Harghita a fost şi prima dimineaţă din această toamnă când a căzut brumă.

Valoarea înregistrată marţi este obişnuită pentru judeţul Harghita, şi în dimineţile următoare existând condiţii pentru ca temperaturile să fie la fel de scăzute.

Temperatura cea mai scăzută a zilei de 3 octombrie în Harghita s-a înregistrat în anul 1983, la Miercurea-Ciuc. Termometrele au arătat minus 5,9 grade Celsius.

Citeşte şi: Cum va fi vremea pentru următoarele patru săptămâni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS