18.4 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateȘeful Armatei Române: Rusia bruiază GPS-ul navelor din apele teritoriale române

Șeful Armatei Române: Rusia bruiază GPS-ul navelor din apele teritoriale române

Rusia bruiază în mod „activ și constant” comunicațiile GPS ale navelor din apele teritoriale române. Asta provoacă riscul producerii unor coliziuni. România și NATO trebuie să se pregătească pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse, a declarat miercuri șeful Statului Major al armatei române, generalul Daniel Petrescu.

Șeful Statului Major al Armatei Române, generalul Daniel Petrescu, a avertizat că Rusia bruiază comunicațiile GPS ale navelor din apele teritoriale ale României, amplificând riscul unor coliziuni între acestea, conform stirileprotv.ro.

„Activitățile de bruiaj ale Rusiei sunt constante“

„Activitățile de bruiaj ale Rusiei sunt constante, afectând comunicarea GPS și implicând, astfel, riscul producerii unor coliziuni între navele comerciale care tranzitează apele teritoriale ale României sau pentru cele care intră în zonele supuse restricțiilor de navigație menționate de Rusia, făcându-le totodată vulnerabile unor măsuri care escaladează conflictul”, a declarat generalul Daniel Petrescu, în cadrul Forumului Euro-Atlantic pentru reziliență, desfășurat joi la București.

De asemenea, șeful Armatei Române a adăugat că există inclusiv riscul ca unele drone sau rachete să fie bruiate și să nu funcționeze corespunzător

„Războiul a revenit în Europa. E un război ales de Rusia“

În ceea ce privește războiul ruso-ucrainea, generalul Daniel Petrescu a spus că, în prezent, „nu se întrevede” sfârșitul acestui conflict. Europa și România trebuie să se pregătească pentru o confruntare de lungă durată.

„Războiul a revenit în Europa. E un război ales de Rusia, care pentru Ucraina e un război de supraviețuire națională și o luptă pentru valorile occidentale. Nu vedem finalul acestui război acum și, în timp ce admirăm reziliența societății ucrainene în fața atacurilor ruse, trebuie să ne pregătim și noi pentru o confruntare pe termen lung cu regimul Federației Ruse”, a declarat generalul Petrescu într-o declarație, susținută în engleză, la Forumul Euroatlantic de Reziliență, organizat la București de Centrul Euroatlantic pentru Reziliență.

Citeşte şi: S-a aflat cauza morții artistei Dj Lalla, fata găsită fără suflare pe plaja din Mamaia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS