22.6 C
Craiova
luni, 3 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjConac din Gorj, vedeta unui documentar pe Netflix

Conac din Gorj, vedeta unui documentar pe Netflix

Un conac din județul Gorj este vedeta unui documentar difuzat pe platforma Netflix.

Documentarul, în care apare și Conacul Olarilor, din Baia de Fier, a ajuns la sezonul al doilea și se numește Flavours of Romania. Este realizat de cunoscutul Charlie Ottley, care a promovat România prin mai multe seriale realizate în toate regiunile țării. Într-unul a apărut și Regele Charles.

„Ne puteți vedea pe Netflix – la Flavours of Romania, sezonul 2. Fiecare episod dezvăluie tradiții, obiceiuri româneşti care definesc cultura noastră, poveștile fascinante ale comunităților. În urmă cu aproape un an, am deschis porţile Conacului şi am primit cu braţele deschise echipa „Flavours of Romania”. La această aventură au participat şi oameni apropiaţi sufletului nostru, care fac parte din povestea noastră: Daciana Ungureanu – a vorbit despre obiectele strămoșești și povestea lor, Alexandru Drăgan – cel care menţine vie autenticitatea produselor locale, Cristian Sorop – specialist în arta bucătăriei, Mela și Cristi de la Ograda bunicilor Baia de Fier. Episodul “Oltenia” scoate la iveală și frumuseţea locurilor din Baia de Fier: hamacele la înălţime, traseele de via-ferrata, Cheile și multe alte locuri.

Câte privelişti ascunde Oltenia de sub Munte şi ce privilegiaţi suntem că ne putem bucura de ele… La Conacul Olarilor ne-am propus să păstrăm tradiția, dar să nu fim învechiți. Să reinterpretăm simboluri tradiționale, dar să fim autentici, să dezvăluim lucruri de care de mult nu se mai vorbește. Am luat tot ce ne-au lăsat bun vechile generații, dar vrem să ne lăsăm propria amprentă. Vă invităm într-un loc de trăit multe amintiri frumoase”, conform celor care administrează Conacul Olarilor, din Baia de Fier, amenajat în mod tradițional și care promovează tradițiile culinare locale.

Citeşte şi: Culegători de ciuperci, salvați de pe munte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS