5.1 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateCiolacu: Guvernul nu intenționează să impoziteze nunțile și botezurile

Ciolacu: Guvernul nu intenționează să impoziteze nunțile și botezurile

Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri că guvernul nu are de gând să impoziteze nunţile şi a botezurile, cum s-a vehiculat în spaţiul public, informează Digi24.

Întrebat dacă TVA-ul pentru concerte a rămas în continuare redus şi dacă ar putea interveni schimbări în proiectul fiscal anunţat, Ciolacu a subliniat că nu şi-a asumat încă răspunderea pe proiectul de lege.

„Nu mi-am asumat încă legea. Întotdeauna intervin schimbări, pentru că eu nu mi-am asumat legea. Luni de dimineaţă, la ora 9,00, voi avea întâlnire din nou cu ministrul Finanţelor pe tot calculul de lege”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Întrebat de jurnalişti dacă statul va reţine 70% din veniturile nedeclarate, premierul a spus că e vorba de veniturile care nu se pot justifica, susţinând că nu se face referire la nunţi şi botezuri.

„Nu sunt din venituri nedeclarate, din venituri pe care nu le pot justifica. De exemplu, nunţile, botezurile nu intră aici. N-a avut nimeni în cap vreodată să impoziteze nunţile şi botezurile”, a subliniat premierul.

Marcel Ciolacu a vorbit și despre rectificarea bugetară.

„Vom face anul acesta, conform legii, rectificarea bugetară. Haideţi să vedem dacă avem de-a face cu o rectificare pozitivă sau negativă. Asta e în funcţie şi de dialogul cu Comisia Europeană”, a mai spus premierul Marcel Ciolacu.

Premierul a făcut vineri o vizită la Buzău, unde împreună cu ministrul Agriculturii, Florin Barbu, s-a întâlnit cu fermieri locali.

Citește și: O turmă de oi a păscut tot canabisul dintr-o seră

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS