12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn român din Austria a salvat de la înec un bărbat împins în Dunăre

Un român din Austria a salvat de la înec un bărbat împins în Dunăre

Un român din Austria a salvat de la înec un bărbat împins în Dunăre, în centrul orașului Viena. Întâmplarea a avut loc sâmbătă noapte, scrie Jurnalemigrant.com.

Un vienez de 57 de ani a fost împins de un necunoscut în apele canalului Dunării. A fost luat imediat de curenții puternici, aflându-se în pericol iminent de înec.

Românul Bogdan Crică, de 37 de ani, care lucrează pentru nava DDSG, dormea în cabina sa când a fost trezit de strigătele de ajutor ale bărbatului.

„Am auzit acele strigăte disperate și am știut imediat ce am de făcut”, a relatat Bogdan Crică pentru ziarul Heute.

„Mi-am luat rapid o vestă de salvare și am încercat să înțeleg de unde veneau strigătele. Nu a durat mult și am văzut o persoană în apele canalului Dunării”.

Românul a coborât rapid pe o scară fixată de zidul canalului, până aproape de apă. Când bărbatul din apă a fost purtat de curenți aproape de el, Bogdan l-a prins și l-a tras la mal.

Martorii oculari au alertat imediat poliția și echipajele de salvare. Ulterior, bărbatul a povestit poliției că se afla pe marginea trotuarului când a fost brusc împins în apă. „Când am căzut, am simțit o frică teribilă. Am crezut că voi muri”, a relatat victima, care a fost trasă de curenți până la malul opus al canalului.

Bogdan Crică a menționat că aceasta nu a fost prima dată când a salvat pe cineva din apele canalului Dunării.

„Se întâmplă cam o dată, de două ori pe lună. Ultima dată a fost acum câteva săptămâni, când unui tânăr i-a căzut telefonul în apă și a sărit după el. Canalul Dunării este periculos”, a avertizat conaționalul nostru.

Citește și: Olt: Prefectul De Mezzo a prezentat situația utilităților în județ și a controalelor la stațiile GPL

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS