13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateO dronă care avea atașată o presupusă bombă, descoperită pe litoralul bulgăresc

O dronă care avea atașată o presupusă bombă, descoperită pe litoralul bulgăresc

O dronă de origine necunoscută și, potrivit unor informații neconfirmate, cu un dispozitiv exploziv, a fost găsită pe coasta din Tyulenovo, Bulgaria, anunță publicația Novinite. Aceasta a fost găsită din întâmplare duminică seara.

Nu este clar cum a ajuns drona pe țărmul bulgăresc – dacă a căzut din aer sau a fost luată de curent. De asemenea, nu există nicio informație despre proveniența dronei. Zona este izolată în acest moment, mai transmit jurnaliștii bulgari.

Bărbatul care a depus sesizarea și a făcut fotografiile dronei, Radoslav Rusev, a explicat pentru Televiziunea Națională că, după aproape 12 ore, nu există nicio anchetă în acest caz.

„Am văzut bomba în sine pe drona care este lipită de ea. Este foarte clar vizibilă în imagini. Apelul a fost dat la ora 21:40 aseară. Până acum nu a existat niciun răspuns la apelul meu. Cu excepția faptului că drumul spre Golful Tyulenovo este închis. Așteptăm de zece, unsprezece ore să se întâmple ceva”, a declarat Radoslav Rusev.

Primarul din Șabla, Marijan Zhechev, a explicat că se așteaptă sosirea unei echipe de la Ministerul Apărării.

„Aseară, în jurul orei 21:30, am primit un telefon care spunea că există un obiect similar adus de valuri. Începând cu ora 22:10 aseară, zona a fost izolată. Acțiunea în acest moment este un ordin de a izola zona pentru a proteja viața și sănătatea oamenilor care locuiesc în zonă până la sosirea autorităților Ministerului Apărării”, a declarat Zhechev.

Drona se află chiar lângă portul de agrement al satului

Întrebat dacă se cunoaște originea dronei, primarul din Șabla a comentat că „din ceea ce se poate vedea de la distanță, este una dintre cele folosite în războiul din Ucraina”. Drona se află chiar lângă portul de agrement al satului.

O echipă specializată din cadrul Forțelor Navale va efectua recunoașterea și eliminarea obiectului găsit în Tyulenovo, a anunțat Ministerul Apărării.

Citeşte şi: Biletul norocos la Loto 6/49, jucat la Calafat. Premiul, în valoare de peste 2 milioane de euro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS