4 C
Craiova
joi, 7 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitateConferențiar universitar reclamat că ar fi agresat sexual două studente

Conferențiar universitar reclamat că ar fi agresat sexual două studente

Un conferențiar universitar de la Facultatea de Construcții din Brașov a fost reclamat de două studente că le-ar fi agresat sexual.

Profesorul acuzat, care predă rezistența materialelor, le-a picat pe cele două studente atât în anul întâi, cât și în anul doi. Le-ar fi sugerat apoi că au nevoie de pregătire peste vară și le-ar fi chemat seara târziu în biroul său.

Au rezolvat o serie de probleme, dar, la finalul lecțiilor, cadrul didactic ar fi avut un comportament total nepotrivit. Una spune că ar fi atins-o pe sân, cea de-a doua, că ar fi încercat să o sărute.

Tinerele au aflat una de cealaltă abia ulterior, când au povestit experiența prin care au trecut. Reclamațiile lor au fost trimise de decanat către Comisia de Etică, care nu a discutat deocamdată cu profesorul acuzat.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov s-a sesizat în legătură cu această situație și a anunțat că va face cercetări. Prima măsură luată de Universitatea Transilvania a fost să constituie o comisie din care nu face parte conferențiarul respectiv, care le-a examinat la rezistența materialelor pe reclamante.

Ambele au promovat, însă una dintre ele spune că va cere transferul la o altă universitate.

Citește și: Un copil și mama lui, loviți de mașini când treceau strada prin loc nesemnalizat

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS