19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMama lui Vlad Pascu, autorul accidentului din stațiunea 2 Mai, a fost arestată preventiv

Mama lui Vlad Pascu, autorul accidentului din stațiunea 2 Mai, a fost arestată preventiv

Miruna Pascu, mama șoferului de 19 ani care, drogat fiind, a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai, a fost arestată preventiv. Femeia este acuzată de procurori că ar fi amenințat o tânără din anturajul fiului său că va face publice date compromițătoare despre ea dacă îl va denunța pe acesta, scrie Hotnews.

Miruna Pascu a fost arestată pentru infracțiuni contra înfăptuirii justiției, fiind acuzată că ar fi încercat să șantajeze martori din dosarul în care este cercetat fiul său.

Vineri, ea a fost dusă la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă. Magistrații au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Adrian Nedea, avocatul femeii, a spus că aceasta a contestat deja decizia de arestare preventivă.

„Vlad Pascu este în arest, tatăl lui este sub control judiciar, mama lui este arestată preventiv. Este o situație dramatică pentru toată familia (…) Părinții sunt divorțați, mai au un copil minor singur acasă”, a spus avocatul Mirunei Pascu. El a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor, spunând că „în perioada următoare” Miruna Pascu va emite un comunicat în care își va exprima punctul de vedere.

Vlad Pascu este acuzat de trei noi infracțiuni

Vlad Pascu este arestat în dosarul în care este acuzat de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducere sub influenţa substanţelor interzise şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie, după ce, drogat fiind, a ucis doi studenți la 2 Mai.

Joi, el a fost audiat la DIICOT alături de părinții săi, dar și împreună cu mai mulți tineri din anturajul său, după ce anchetatorii au făcut mai multe percheziții în acest dosar. DIICOT a anunțat vineri că Vlad Pascu a fost pus sub urmărire penală pentru alte trei infracțiuni noi – deținere de droguri de risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri de mare risc și punerea la dispoziție a locuinței pentru consumul ilicit de droguri.

Vlad Pascu, prins cu droguri și lăsat să plece

În urma audierilor, Miruna Pascu a fost reținută de procurorii DIICOT, iar Mihai Pascu, tatăl tânărului de 19 ani, a fost plasat sub control judiciar pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor după ce, la percheziţiile de joi dimineaţă, la locuinţa sa ar fi fost găsită muniţie deţinută ilegal. La ieșirea de la audierile de la DIICOT, Mihai Pascu, nervos, a intrat cu motocicleta în grupul de jurnaliști prezenți în fața instituției.

Accidentul din 18 august a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul.

Citește și: Escrocherie cu chinezării vândute drept obiecte vindecătoare de cancer

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS