25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateParchetul, sesisat în cazul posibilelor scurgeri de date de la AFM în programul Casa Verde

Parchetul, sesisat în cazul posibilelor scurgeri de date de la AFM în programul Casa Verde

Suspiciunile cu privire la scurgeri de informații care nu sunt de interes public și care ar putea să favorizeze anumite firme în programul Casa Verde au fost confirmate de verificările Corpului de control al ministrului Mediului și am dispus sesizarea Parchetului General, a declarat vineri pentru HotNews.ro Mircea Fechet, ministrul Mediului.

​„Am studiat raportul corpului de control pe care l-am și aprobat. El prezintă situația așa cum a fost semnalată în presă, respectiv faptul că există suspiciuni cu privire la scurgeri de informații care nu sunt de interes public și care ar putea să favorizeze anumite firme.

În acest sens pe lângă faptul că există o verificare și din partea autorității pentru protecția datelor cu caracter personal, având în vedere ca încrederea în instituțiile statului se construieste foarte greu și se pierde foarte ușor, în această situație am hotărât și am disupus trimiterea raportului corpului de control și către Parchetul de pe lânga Înalta Curte de Casație și Justiție”, a declarat vineri ministrul Mediului, Mircea Fechet, potrivit hotnews.ro.

Potrivit ministrului Mircea Fechet, Corpul de control al Ministerului nu este neapărat specializat în a descifra modalitatea în care anumite baze de date au fost sau nu interogate în afara legii și tocmai acesta este și motivul pentru care sunt convins că alte organe ale statului vor reuși să constate.

Ce nereguli au fost descoperite și de ce va fi sesizat Parchetul?

„Motivul principal este legat de numărul mare de sesizări pe care cetățenii și beneficiarii programului Casa Verde le-au adresat Ministerului prin care au semnalat că au fost contactați de anumite entități care nu aveau cum să intre în posesia acestor informații decât ca urmare a unor scurgeri de date de la Ministerul Mediului, mai concret de la Administrația Fondului pentru Mediu, peste care s-a adăugat și ceea ce colegii mei au verificat deja, respectiv modul în care sunt gestionate acele informații și baze de date.

Aceștia au descoperit că într-adevăr ar putea exista anumite vulnerabilități în ceea ce privește accesarea acelor baze de date”, a spus ministrul.

Articolul integal pe hotnews.ro

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS