16.7 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Apărării confirmă că bucăți dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul țării noastre

Ministrul Apărării confirmă că bucăți dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul țării noastre

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a confirmat că bucăți dintr-o dronă rusească au căzut pe teritoriul țării noastre, potrivit Antena 3 CNN.

Afirmația vine după ce Ucraina insistă de câteva zile că drone ruse au căzut pe teritoriul românesc, după un atac asupra porturilor ucrainene. Asta în timp ce Ministerul Apărării, Ministerul de Externe și președintele Klaus Iohannis au negat vehement.

Ministrul Apărării a mers miercuri să vadă personal rămășițele găsite în Plauru (Tulcea). Întrebat dacă este adevărat că aici s-au găsit resturi care ar putea fi de la o dronă rusească, acesta a răspuns:

„Da, în această zonă. Noi am acoperit o zonă foarte mare, inclusiv zona despre care au fost discuții în spațiul public. Confirm că în această zonă s-au găsit bucăți care pot fi de la o dronă.  O să merg și la Chilia. Apoi o să merg și la Galați. Chiar dacă este la o distanță mare, trebuie să discutăm cu autoritățile orașului. Trebuie să asigurăm populația că viața se poate desfășura normal”.

Nu s-a pus problema evacuării persoanelor din zonă

Ministrul a adăugat că nu s-a pus problema evacuării persoanelor din zonă.

„S-a văzut că într-un interval destul de redus din punct de vede temporal au fost o serie de atacuri împotriva facilităților portuare ucrainene. Cred că e important să întărim și noi măsurile de vigilență. Vom avea mai multe puncte de observație și mai multe patrule”, a mai declarat Angel Tîlvăr.

Citeşte şi: Al doilea deces înregistrat în Grecia după ploile aduse de furtuna Daniel

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS