13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDorin Șerdean, fostul președinte al clubului Dinamo București, pus sub acuzare pentru fraudă

Dorin Șerdean, fostul președinte al clubului Dinamo București, pus sub acuzare pentru fraudă

Parchetul European îl pune sub acuzare pe Dorin Șerdean, fostul președinte al clubului Dinamo București, pentru fraudă.
Parchetul European (EPPO) din București a trimis un dosar penal Tribunalului București, în care un fost președinte al clubului de fotbal Dinamo București, Dorin Șerdean, a fost inculpat pentru înșelăciune.
Procedura vine în urma perchezițiilor domiciliare în România și Franța în luna mai a acestui an, în cadrul unei anchete privind o fraudă de 30 de milioane de euro care implică fonduri europene și naționale.

Se presupune că inculpatul, aflat în prezent în arest preventiv, a emis 18 scrisori de garanție false către adjudecatarii unor proiecte finanțate din fonduri UE și naționale, care pretindeau să asigure proiectele împotriva unor eventuale daune.

Se crede că acesta a desfășurat această activitate în numele unei firme înregistrate în Spania sub controlul său, folosind documente false și inexacte.

Documente inexacte și false

În perioada mai 2020 – martie 2022, inculpatul a reușit să depună, prin diverși intermediari și reprezentanți ai șase societăți comerciale, documente inexacte și false către autoritățile contractante în cadrul unor proiecte finanțate în principal din fonduri UE.

Se înțelege că utilizarea acestor documente a dus la un câștig nejustificat de aproximativ 13 milioane de euro. Din acestea, 11 milioane euro provenind din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) al UE.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, dosarul a fost înregistrat marţi la Tribunal Bucureşti, părţi civile fiind:

  • Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene,
  • firma SENGHER SISTEME SRL,
  • firma OLD&NEW CONSTRUCT SRL,
  • firma WAGRAMER TERMO 2000 SRL,
  • firma CONDOR PĂDURARU SRL,
  • firma TOP DECON SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS