36.5 C
Craiova
luni, 10 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn șofer beat și fără permis a lovit mașina jandarmilor încercând să fugă

Un șofer beat și fără permis a lovit mașina jandarmilor încercând să fugă

Un șofer beat și fără permis a lovit mașina jandarmilor încercând să fugă. Incidentul a avut loc sâmbătă, la Galați. Bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore.

Sâmbătă, în jurul orei 15.30, un echipaj de jandarmerie aflat în misiune în municipiul Galaţi a observat cum, într-o intersecţie, la schimbarea direcţiei de mers spre stânga, conducătorul unui autovehicul înmatriculat în Suedia a lovit atât indicatorul ocolire prin dreapta a staţiei de tramvai, precum şi o bordură. Apoi şi-a continuat deplasarea.

Întrucât conducătorul autoturismului nu a oprit, jandarmii au pornit după el.

Acesta a fost observat staţionând în alveolele de parcare din apropierea Spitalului de copii. Când a văzut jandarmii în dreptul său, șoferul a accelerat, cu intenţia de a demara în trombă. Autoturismul a lovit autospeciala de Jandarmerie şi avariat portiera din dreapta şi uşa culisantă a autospecialei.

Jandarmii au observat că şoferul prezintă semne că ar fi sub influenţa alcoolului. Aceștia au cerut sprijinul unui echipaj de poliţie rutieră.

Șoferul și pasagerul au încercat să fugă pe picioare

Jandarmii i-au încătuşat apoi pe conducătorul auto, de 33 ani, şi pe pasagerul de 34 ani, după ce au încercat să fugă.

În urma testării şoferului, efectuată de către echipajul din cadrul Biroului Rutier Galaţi, cu aparatul Druger, a rezultat o alcoolemie de 0.96 mg alcool pur în aerul expirat, în timp ce la testarea cu aparatul Drugtest rezultatul a fost negativ.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Polițiștii au stabilit și că şoferu nu are permis de conducere şi nici asigurare tip RCA. i-au întocmit un dosar pentru infracţiunile de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducere sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe.

Ulterior, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore. Duminică va fi prezentat la Judecătoria Galaţi cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Citește și: Mehedinți: Un șofer a intrat cu mașina în rastelul cu butelii dintr-o benzinărie

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS