16.4 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn copil român a murit în explozia unui camper, pe o plajă din Sardinia

Un copil român a murit în explozia unui camper, pe o plajă din Sardinia

Un copil român a murit în explozia unui camper, pe plaja Bados, lângă Pittulongu, în Sardinia. Tatăl lui a suferit arsuri grave, dar a scăpat cu viață.

Un copil de 10 ani și-a pierdut viața în urma unei explozii survenite la un camper, posibil din cauza unei scurgeri de gaz. Explozia a provocat un incendiu, cu fum negru vizibil de la distanță.

Copilul, probabil, dormea în timp ce părinții lui găteau. Tatăl a suferit arsuri pe 40% din corp. Bărbatul a fost transportat cu o ambulanță aeriană la spitalul din Sassari. Pentru micuț, însă, nu s-a mai putut face nimic.

Oamenii aflați pe plajă au povestit că au auzit clar două zgomote puternice în succesiune rapidă: de aici vine ipoteza unei explozii a uneia sau mai multor butelii de gaz.

Copilul era în vacanță, cu un grup de familii prietene. Se afla în camper împreună cu tatăl lui, cetăţean român, şi mama, italiancă din Rimini. Părinții au reuşit să se salveze, dar nu s-a putut face nimic pentru copil.

Zona în care fusese parcată rulota nu era destinată staționării rulotelor sau camperelor, nici nu era echipată cu spații adecvate pentru camping. Flăcările au devorat vehiculul în câteva clipe, extinzându-se la vegetația uscată din jur.

Tatăl a încercat să ajungă în camera în care se afla copilul, dar flăcările foarte violente l-au împiedicat să facă acest lucru.

Polițiștii anchetează cauzele care au dus la tragedie.

Citește și: Un mort și trei răniți după ce o basculantă a intrat în plin într-un autoturism

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS