25.1 C
Craiova
vineri, 7 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimarul din Crevedia dă vina pe oamenii afectați de explozii că nu au făcut sesizări la Primărie: Nu am știut

Primarul din Crevedia dă vina pe oamenii afectați de explozii că nu au făcut sesizări la Primărie: Nu am știut

Primarul PSD din Crevedia, Florin Petre, susține că el nu a știut că stația GPL continua să funcționeze și după ce a fost închisă, în 2020, că ar fi trecut prin fața depozitului de două ori pe săptămână și că a văzut „poarta închisă şi atât”. Mai mult, el a dat vina pe oamenii care locuiesc lângă stația GPL, spunând că aceștia nu l-au sesizat. Întrebat cine este vinovat pentru tragedie, el a răspuns scurt: „Patronul firmei”.

Primarul din Crevedia a avut marți prima apriție publică de la exploziile în urma cărora au fost uciși doi oameni, mergând la căminul cultural din localitate, unde au fost amenajate locuri de cazare pentru familiile rămase fără case în urma deflagrațiilor după ce acolo au ajuns prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, și președintele Consiliului Județean, Corneliu Ștefan.

Până acum, primarul a evitat să stea de vorbă cu presa. El a avut scurte intervenții telefonice sâmbătă seară, la TV, apoi nu a mai răspuns. Le-a spus jurnaliștilor că nu mai vrea să facă declarații „ca să nu inducă panica în populație”.

Primarul din Crevedia, declarații halucinante

Marți, asaltat de jurnaliști cu întrebări, în prezența prefectului și a șefului CJ Dâmbovița, primarul din Crevedia a făcut declarații halucinante. Acesta a susținut, în mod repetat, că el nu a știut nimic, că nu era treaba lui să verifice și că nici nu l-a sesizat vreun localnic.

„Știam că a fost închisă (…) Nu e în competența primăriei să facă acest lucru și din moment ce n-am primit nicio sesizare, că s-a vehiculat la presă că a venit, a zis… Nu a venit nimic scris la primărie.

Cei care sunt afectați sunt vecinii care locuiesc lângă stația GPL… Puteți să-i întrebați dacă vreunul dintre ei a făcut vreo sesizare. Dacă nu s-au făcut la primărie (sesizări – n.r.), nu s-a știut. Dacă s-a făcut la Poliție, trebuie verificat. Sunt organe competente”, a susținut primarul, întrebat dacă știa că are în localitate o bombă cu ceas.

Întrebat dacă în tot acest timp el nu a trecut prin fața depozitului GPL, aflat la un kilometru de sediul primăriei, primarul a susținut că a „trecut pe acolo poate de două ori pe săptămână”, dar că nu a văzut nimic pentru că era poarta închisă.

Chestionat cine este responsabil, în opinia sa, pentru acest dezastru, Petre Florin a răspuns scurt: „Patronul firmei”.

Citiţi articolul integral pe hotnews.ro.

Citiţi şi: Klaus Iohannis va merge la Spitalul Floreasca pentru a vizita răniţii din exploziile de la Crevedia

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS