32.3 C
Craiova
sâmbătă, 8 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFranţa va interzice elevelor să poarte în şcolile de stat abaya

Franţa va interzice elevelor să poarte în şcolile de stat abaya

Franţa va interzice elevelor să poarte în şcolile de stat abaya, ţinuta largă şi lungă purtată de unele femei musulmane, a anunţat duminică ministrul Educaţiei, potrivit Reuters.

Franţa, care a aplicat o interdicţie strictă privind semnele religioase în şcolile de stat de când legile din secolul al XIX-lea au eliminat orice influenţă catolică tradiţională din educaţia publică, a avut dificultăţi în actualizarea orientărilor pentru a face faţă unei minorităţi musulmane în creştere.

În 2004, a interzis folosirea vălului pe cap în şcoli. În 2010 a interzis folosirea vălului integral în public. Asta a provocat furia unora dintre cei cinci milioane de membri ai comunităţii musulmane.

„Când intri într-o sală de clasă, nu ar trebui să poţi identifica religia elevilor“

„Am decis ca abaya să nu mai poată fi purtată în şcoli”, a declarat ministrul Educaţiei, Gabriel Attal. Declaraţia a fost făcută într-un interviu acordat postului de televiziune TF1, potrivit Reuters, preluată de News.ro. „Când intri într-o sală de clasă, nu ar trebui să poţi identifica religia elevilor doar uitându-te la ei”, a spus el.

Citeşte şi: Restricții de circulaţie din cauza caniculei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS