12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn poliţist pensionar a ucis patru persoane într-un bar din California

Un poliţist pensionar a ucis patru persoane într-un bar din California

Un poliţist pensionar a deschis focul miercuri seară, ucigând cel puţin patru persoane şi rănind alte şase. Incidentul a avut loc într-un bar din sudul Californiei (sud-vestul Statelor Unite). Suspectul a murit și el.

„Confirmăm că patru persoane au murit la faţa locului, plus atacatorul. Şase au fost transportate la spital, dintre care cinci cu răni de gloanţe”, a anunțat biroul şerifului comitatului Orange.

Atacul a avut loc la barul Cook’s Corner în jurul orei 19.30. Barul din sudul Los Angelesului este un cunoscut loc de întâlnire pentru motocicliştii din zonă începând din anii 1970.

Atacatorul, un poliţist pensionat, şi-a luat la ţintă soţia, de care era despărţit, potrivit unor surse anonime citate de ziarul Los Angeles Times. Nu este clar dacă el a urmărit-o până la local înainte de a deschide focul asupra mulţimii.

Statele Unite plătesc un preţ foarte ridicat pentru proliferarea armelor de foc pe teritoriul lor şi uşurinţa cu care americanii au acces la ele, remarcă AFP.

În ţară există mai multe arme deţinute individual decât locuitori: unul din trei adulţi deţine cel puţin o armă şi aproape unul din doi adulţi locuieşte într-o casă unde există o armă de foc.

Citeşte şi: Un bărbat s-a dat drept preot ca să poată fura bani din cutia milei

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS