29.3 C
Craiova
miercuri, 5 iunie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjCFR vrea să scape de restricția de viteză de 15 km la oră dintre Filiași și Livezeni

CFR vrea să scape de restricția de viteză de 15 km la oră dintre Filiași și Livezeni

Linia de cale ferată 116 dintre Filiași și Livezeni cu tracere prin Stația de Cale Ferată Târgu Jiu va beneficia de lucrări de reparații. Conform Căilor Ferate Române, lucrările sunt necesare pentru a fi ridicate restricțiile de viteză instituite în urmă cu mai mulți ani pe traseul feroviar respectiv.

În momentul de față, viteza pe anumite tronsoane este limitată și la 15 kilometri la oră. Bugetul pentru execuția lucrărilor de modernizare la calea ferată este de 1,75 de milioane de lei. Lucrările sunt programate să fie demarate în această toamnă.

„Pentru aducerea şi menţinerea liniei Căii Ferate în limita toleranţelor admise în instrucţiile şi normele în vigoare, pentru asigurarea circulaţiei materialului rulant în condiţii de siguranţă, este necesară achiziţionarea de: lucrări de reparație pentru ridicare restricții de viteză pe aparate de cale, prin înlocuirea aparatului și traversare dublă joncțiune.

Pentru ridicarea restricției de viteză de 15km/h de la km 69+570 – km 69+620 stația CF Târgu Jiu, este necesar a se executa lucrări de înlocuire a aparatului de cale nr. 11 tip 49 – R300 – tg. 1/9 – deviație stânga și TDJ nr. 5/7 tip 49 R190 – MTB, aparatul de cale va avea inima cu suport metalic de fixare electromecanism de macaz tip EM5 în sistemul montare în consolă pe traverse din beton și set bare reglabile echipate cu electromecanism de macaz EM5; traverse din lemn normale (esență STEJAR) de L=2,60 m = 23 bucăți, joante izolante lipite cu eclise consolidate, cupoane de racordare, piatră spartă și material mărunt de cale”, conform C.F.R. S.A. – Sucursala Regională Craiova.

De ani de zile în apropierea Stației CFR Târgu Jiu se circulă cu viteză redusă, din cauza lipsei lucrărilor de modernizare.

Citește și: Bărbatul care a ucis-o pe fiica de 12 ani a concubinei lui a fost adus din Olanda

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS