21.2 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn câine a murit de cald în maşină în timp ce stăpânul era în mall

Un câine a murit de cald în maşină în timp ce stăpânul era în mall

Un câine din rasa Bichon a murit după ce a fost lăsat de proprietar, zeci de minute, în mașina parcată la soare. Incidentul s-a petrecut luni la prânz, în parcarea unui mall din Cluj-Napoca.

O femeie care trecea prin zonă a văzut câinele în portbagaj și a sunat la 112. Pompierii veniți de urgență au spart geamul autoturismului și i-au acordat primul ajutor patrupedului.

Câteva ore mai târziu, scrie Bistrițeanul, câinele a murit la cabinetul veterinar, din cauza supraîncălzirii.

„Când căldura era mai mare, un cățel de rasă Bichon a fost descoperit în parcarea ***, într-un portbagaj de mașină, închis într-un transportor, fără aer condiționat, fără geam deschis, fără proprietarii în zonă și mai ales în soarele arzător”, este mesajul scris pe rețelele sociale de reprezentanții unui cabinet veterinar din Cluj-Napoca. În primă fază, femeia a apelat la ajutorul celor de la mall, pe care i-a rugat să cheme de urgență, prin anunțuri date la microfon, proprietarii la mașină. „După repetate anunțuri făcute (…) pentru ca stăpânii să ajungă la mașină de urgență, nimeni nu a venit așa că s-a sunat la Poliție și Pompieri. Ei împreună cu persoanele implicate au spart geamul autoturismului și au acordat primul ajutor cătelului care deja era în stare de inconștiență”, au povestit cei de la cabinetul veterinar.

Cățelul a fost preluat și dus de urgență la un cabinet veterinar din oraș. Medicii au constatat că era în şpc termic. În ciuda tuturor eforturilor, peste noapte câinele a murit.

„Nu mi-am dat seama că poate păți ceva. Nu mi-am dat seama că sunt 50 de grade în mașină”, ar fi declarat proprietarul câinelui, citat de Știri de Cluj

Polițiștii vor stabili ce pedeapsă riscă proprietarul câinelui. 

Citește şi: Gorj: Defileul Jiului, blocat pe ambele sensuri, din cauza unui accident rutier

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS