16.4 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUrsul căutat de peste o lună în zona oraşului Ploieşti a fost capturat

Ursul căutat de peste o lună în zona oraşului Ploieşti a fost capturat

Ursul căutat de peste o lună în zona oraşului Ploieşti a fost capturat și dus în sălbăticie. În același timp, un alt exemplar și-a făcut apariția la Boldești – Scăieni, dar și la Câmpulung Muscel, în centrul orașului.

Ursul a pătruns în noaptea de duminică spre luni în incinta unei rafinării de la marginea Ploieștiului, iar oamenii de acolo au sunat la 112. Imediat, la fața locului a ajuns echipajul de intervenție, care a reușit să transchilizeze animalul. Ursul a fost transportat într-o zonă salbatică, din munții Tătaru.

Autoritățile au încercat, timp de peste o lună, să prindă acest exemplar

Amintim că autoritățile au încercat, timp de peste o lună, să prindă acest exemplar care a dădea târcoale orașului. L-au urmărit cu drone, camere de termoviziune și au instalat o cușcă cu momeală.

Alt urs la Câmpulung Muscel, chiar în parcul central al orașului

Un alt urs s-a făcut remarcat la Câmpulung Muscel, chiar în parcul central al orașului. Apoi a străbătut strada principală, luni dimineață, la ora 8.30, când lumea începea să circule.
Echipajele mobilizate de Primărie au reușit să alunge animalul în pădure. Dacă revine în oraș, vor încerca relocarea lui într-o zonă îndepărtată.

Și la Boldești Scăieni, în Prahova, localnicii au fost avertizați prin mesaj Ro-Alert, că un urs și-a făcut apariția în zonă.

Citeşte şi: Angajații Poştei Române, protest în fața instituției

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS