22 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn bărbat şi fiul său de 12 ani s-au înecat în râul Trotuş

Un bărbat şi fiul său de 12 ani s-au înecat în râul Trotuş

Un bărbat, de 39 de ani, şi fiul său, de 12 ani, s-au înecat în apele râului Trotuş. Un bărbat de 32 ani a fost găsit mort în lacul de acumulare din localitatea Sântimreu. O tânără de 19 ani s-a înecat în râul Timiș. Toi patru și-au pirdut viețile într-o singură zi, duminică.

Un bărbat și fiul lui s-au înecat duminică în râul Trotuş, în comuna băcăuană Căiuţi. Nu se ştie exact dacă cei doi erau la la scăldat sau dacă au mers la pescuit.

„Pompierii intervin în satul Floreşti, comuna Căiuţi, în urma unui apel care anunţa faptul că două persoane sunt posibil înecate în râul Trotuş”, preciza iniţial ISU Bacău.

La locul indicat au intervenit o autospecială de stingere, o barcă, o autospecială de primă intervenţie şi comandă, o ambulanţă SMURD şi o ambulanţă SAJ.

„Din nefericire, la faţa locului au fost identificate două persoane, un minor cu vârsta de 12 ani şi un adult cu vârsta de 39 de ani, pentru care, în urma manevrelor de resuscitare, a fost declarat decesul”.

Un alt bărbat aflat la pescuit s-a înecat într-un lac

Un bărbat, de 32 ani, a fost găsit mort, duminică seară, în lacul de acumulare din localitatea Sântimreu, comuna Sălard.

Potrivit sursei citate, pompierii bihoreni au fost sesizaţi că un bărbat aflat la pescuit a dispărut în Lacul Sântimreu. Imediat au fost mobilizate forţe pentru căutarea acestuia.

„În urma căutărilor efectuate cu barca, echipamentele şi accesoriile din dotare, pompierii au găsit victima, la o adâncime de circa trei metri şi au adus-o la mal. Din nefericire bărbatul nu a mai putut fi salvat”, a precizat ISU Bihor, într-un comunicat de presă citat de Agerpres.

Fată de 18 ani înecată la scăldat

În încercarea de a se răcori în aceste zile caniculare, tot mai mulţi oameni îşi riscă viaţa intrând să facă o baie în râu. La fel s-a întâmplat şi cu o tânără de 18 ani din judeţul Timiş. 

Fata a intrat în râul Timiş, însă a fost trasă de curenţii puternici. Prietena care o însoţea a dat alarma. La scurt timp, mai mulţi pompieri, dar şi un echipaj de scafandri au pornit în căutarea ei. În cele din urmă trupul ei a fost adus la mal, însă în ciuda manevrelor de resuscitare medicii au declarat decesul.

Citește: Un băiat a murit aspirat într-o conductă de scurgere de la un parc acvatic

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS