15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePolițiștii găsiseră droguri în mașina tânărului de 19 ani care a ucis doi tineri, dar l-au lăsat liber

Polițiștii găsiseră droguri în mașina tânărului de 19 ani care a ucis doi tineri, dar l-au lăsat liber

Șoferul de 19 ani care a ucis doi tineri în accidentul din 2 Mai a fost oprit de două ori de un echipaj de poliție înainte de tragedia de pe șosea, potrivit unor surse din anchetă. Șeful Poliției Române a trimis Corpul de Control la IPJ Constanța pentru a stabili dacă se putea evita tragedia prin cele două controale făcute.

Potrivit șefului IPJ Constanța, Constantin Adrian Glugă, în seara de 19 august, în jurul orei 00:40 un bărbat a sunat la 112 pentru a spune că pe DN39 Vama Veche 2 Mai un autoturism circulă fără să respecte regulile de circulație.

La 02:40 a fost depistat de o patrulă mixtă poliție-jandarmerie pe DN39, au fost legitimați șoferul și pasagerii. În mașină au fost descoperite o țigară tip joint și pastile într-un pachet de țigări, a declarat șeful IPJ Constanța într-o conferință de presă, conform hotnews.ro.

Șoferul a fost dus cu autospeciala la sediul poliției

Șoferul a fost dus cu autospeciala la sediul poliției unde a fost testat etilotest – cu rezultat zero, a spus Glugă. Acesta a adăugat că nu prezenta semne specifice consumării de substanțe pshihoactive și a fost lăsat să plece în jurul orei 04:30.

La ora 05:25 a avut loc accidentul în care au murit doi dintre tinerii loviți de mașina condusă de șoferul de 19 ani.

Potrivit șefului Poliției Județene Constanța, un ofițer și doi agenți vor fi ținta unei cercetări prealabile pentru a se vedea de ce nu l-au testat pe șofer să vadă dacă consumase droguri.

Glugă a spus că după ce a fost lăsat să plece de polițiști, tânărul de 19 ani s-a dus și a consumat drogul în altă locație. Au fost depistate 9 persoane care ar fi consumat substanțe.

Drogurile ridicate din autoturismul în cauză sunt diferite de cele depistate în organismul șoferului după accident, a afirmat acesta.

Tânărul mai fusese oprit în trafic în seara zilei de 18 august

De asemenea, Glugă a spus că tânărul mai fusese oprit în trafic în seara zilei de 18 august pe raza municipiului Constanța. I s-a atras atenția cu privire la respectarea normelor rutiere.

Tânărul de 19 ani care, fiind sub influența drogurilor, a intrat în plin cu mașina într-un grup de opt oameni la 2 Mai în județul Constanța. Acesta a omorât doi studenți, ar fi fost consumator de droguri, iar tatăl său îl dusese în Olanda pentru tratament, conform Digi24.

Anul trecut el a fost prins cu droguri și cercetat de către DIICOT. Dosarul a fost însă închis la sfârșitul anului trecut.

Înainte de a se urca la volan și a provoca accidentul, tânărul de 19 ani consumase, conform Poliției, trei tipuri droguri. Este vorba de cocaină, amfetamină şi metamfetamină. În accident, au murit pe loc o tânără de 20 de ani şi un tânăr de 20 de ani, studenți la Facultatea de Geoegrafie a Universității din București. Alți trei tineri de 19 și 20 de ani au fost răniţi. Tânărul conducea o mașină Mercedes decapotabilă.

Tânărul a fost cercetat în februarie 2022 de DIICOT pentru deținere fără drept de droguri de risc pentru consum propriu, după ce a fost prins având asupra sa „0,68 g canabis, în vederea consumului”, scrie Libertatea. Procurorii au dispus renunțarea la urmărirea penală, iar în ianuarie 2023 Tribunalul Bucureşti a menținut soluţia.

Citeşte şi: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS