22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateThe Washington Post: Serviciile secrete americane susțin că Ucraina nu va reuși să îndeplinească obiectivul principal al ofensivei

The Washington Post: Serviciile secrete americane susțin că Ucraina nu va reuși să îndeplinească obiectivul principal al ofensivei

Comunitatea serviciilor de informații din Statele Unite evaluează că Ucraina, prin contraofensiva declanșată în urmă cu mai bine de două luni, nu va reuși să atingă orașul cheie Melitopol, aflat în sud-est. Asta au declarat pentru The Washington Post surse familiarizate cu prognoza realizată de spionii americani. Dacă se va dovedi corectă, estimarea americanilor înseamnă că Kievul nu își va îndeplini obiectivul principal de a rupe podul terestru al Rusiei către Crimeea în ofensiva din acest an. Iar acest lucru va complica strategia ucrainienilor, scrie G4Media.

Evaluarea brutală a analiștilor americani se bazează pe eficiența apărării rușilor a teritoriului ocupat. Aceștia au câmpuri de mine și tranșee. Forțele ucrainene, care se îndreaptă spre Melitopol din orașul Robotyne, aflat la mai mult de 80 de kilometri distanță, vor rămâne la câțive kilometri în afara localității, au declarat oficialii americani.

Melitopol, poarta de intrare în Crimeea

Experții afirmă că Melitopol este esențial pentru contraofensiva Ucrainei. Acesta este considerat poarta de intrare în Crimeea, peninsula anexată de Rusia în mod ilegal în 2014. Orașul se află la intersecția a două autostrăzi importante și a unei linii de cale ferată. Acestea permit Rusiei să mute personalul și echipamentele militare din peninsulă în alte teritorii ocupate din sudul Ucrainei.

Washington Post a reamintit că Ucraina a lansat contraofensiva la începutul lunii iunie, sperând că va avea un succes similar înregistrat în toamna trecută în regiunea Harkov.

Dar în prima săptămână de luptă, Ucraina a suferit pierderi majore împotriva apărării bine pregătite a Rusiei. Asta în ciuda faptului că beneficiază de o gamă de echipamente occidentale noi, inclusiv vehicule de luptă Bradley din SUA. De asemenea, tancuri Leopard 2 de fabricație germană și vehicule specializate de deminare.

Citește întreg materialul pe G4Media.

Citește și: Şoferul care a omorât doi tineri într-un accident rutier, în staţiunea 2 Mai, reţinut

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS