21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAmenințare reală pentru orașul Yellowknife din Canada. Flăcările se apropie

Amenințare reală pentru orașul Yellowknife din Canada. Flăcările se apropie

Un ordin de evacuare a fost emis pentru Yellowknife, în nord-vestul Canadei, pe măsură ce un incendiu se apropie.

Shane Thompson, ministrul mediului și schimbărilor climatice pentru Teritoriile de Nord-Vest, a declarat că incendiul ar putea ajunge la periferia orașului Yellowknife până în weekend. Flăcările se află la aproximativ 17 km (11 mile) distanță. „Incendiul reprezintă acum o amenințare reală pentru oraș”.
Autorităţile canadiene au ordonat, miercuri, evacuarea capitalei Teritoriilor de Nord-Vest, Yellowknife, şi a oraşelor mici din împrejurimi. Echipele au evacuat miercuri oraşul Hay River, care are o populaţie de aproximativ 3.000 de locuitori.

„Incendiul care face ravagii la sud de Hay River s-a intensificat şi s-a apropiat astăzi de oraş”, a explicat Mike Westwick, de la serviciul de pompieri.

El a adăugat că focul ar putea ajunge la Yellowknife până la sfârşitul săptămânii, dacă nu plouă.

Zborurile de evacuare vor începe joi la ora 13.00

Nu au fost raportate victime, dar mai multe structuri au fost avariate în incendiul care face ravagii în apropiere de Yellowknife.
Locuitorii din Yellowknife, capitala și singurul oraș din Teritoriile de Nord-Vest, au fost îndemnați să plece cât mai curând posibil, ca parte a unei evacuări treptate, cu cei care locuiesc de-a lungul traseului Ingraham, în Dettah, Kam Lake, Grace Lake și Engle Business District la cel mai mare risc.

Alți rezidenți au primit o avertizare ca până vineri la prânz să se evacueze.

Primarul Yellowknife, Rebecca Alty, a declarat că zborurile de evacuare vor începe joi la ora 13:00 și vor continua până când toată lumea va fi evacuată. Ea a subliniat că ordinul a fost emis devreme pentru a oferi tuturor timp suficient pentru o evacuare ordonată. „Se apelează acum, astfel încât să le oferim oamenilor posibilitatea de a conduce cât timp autostrada este încă deschisă. Autostrada este supusă închiderii în orice moment. Condițiile vor fi de fum, iar rezidenții ar trebui să conducă cu prudență și grijă.

„Acesta este un moment incredibil de dificil pentru toată lumea. Vă rugăm să aveți grijă și să vă ajutați unul pe altul cât puteți. Dacă conduceți și aveți spațiu, vă rugăm să luați în considerare să aduceți un prieten sau animale de companie.”

Capitala Teritoriilor de Nord-Vest, situată la 400 de kilometri sud de Cercul Polar, are o populaţie de aproximativ 20.000 de locuitori.

Cel mai grav sezon de incendii de pădure

Canada se confruntă cu cel mai grav sezon de incendii de pădure înregistrat vreodată, cu peste 1.000 de incendii active în întreaga ţară. 230 de incendii sunt în Teritoriile de Nord-Vest.

Guvernul din Teritoriile de Nord-Vest a declarat marţi seară stare de urgenţă, iar armata canadiană a fost desfăşurată pentru a ajuta la operaţiunile de stingere a incendiilor şi la evacuarea populaţiei.

Alți rezidenți au fost până vineri la prânz pentru a evacua, potrivit The Guardian.

Primarul Yellowknife, Rebecca Alty, a declarat că zborurile de evacuare vor începe joi la ora 13.00 și vor continua până când toată lumea va fi evacuată. Ea a subliniat că ordinul a fost emis devreme pentru a oferi tuturor timp suficient pentru o evacuare ordonată. „Se apelează acum, astfel încât să le oferim oamenilor posibilitatea de a conduce cât timp autostrada este încă deschisă. Autostrada este supusă închiderii în orice moment. Condițiile vor fi de fum, iar rezidenții ar trebui să conducă cu prudență și grijă.

Citește și: A murit după ce s-a aruncat de la etajul 1 al unui spital din Roman

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS