25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn grec a fost arestat pentru că a provocat trei incendii de pădure

Un grec a fost arestat pentru că a provocat trei incendii de pădure

Un grec a fost arestat preventiv marţi pentru că a provocat trei incendii de pădure în regiunea Tzoumerka din nord-vestul Greciei, a relatat cotidianul elen Kathimerini, citat de Digi24.

Sâmbătă noapte, bărbatul se afla în maşina sa, la periferia satului Kalendzi. Urmărea cum se propagă un incendiu lângă locul unde a parcat. El a fost văzut de localnici, care au alertat autorităţile.

La scurt timp, bărbatul de 57 de ani a fost arestat. Pompierii au făcut legătura între el şi alte două incendii din zonă. Bărbatul şi-a recunoscut faptele şi a primit o amendă administrativă.

Patru persoane au fost arestate luni pentru că au provocat incendii în alte zone ale ţării. Între ele se află şi un tânăr de 20 de ani.

Guvernul grec intenţionează să majoreze amenzile pentru provocarea de incendiiu până la un maxim de 30.000 de euro, de şase ori mai mult decât cele actuale, de 5.000 de euro, după cum a declarat ministrul pentru Criză Climatică şi Protecţie Civilă, Vassilis Kikilias, la televiziunea publică elenă (ERT).

Numai în luna iulie au fost înregistrate în Grecia 1.470 de incendii de pădure. Mii de persoane au fost evacuate în diferite părţi ale ţării. Peste 220.000 de hectare de pădure au fost devastate.

Citește şi: O pacientă s-a aruncat de la etajul 4 al Spitalului Judeţean din Ploieşti

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS