12.9 C
Craiova
vineri, 17 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateÎncă un cuplu a murit din cauza sprayului de insecte

Încă un cuplu a murit din cauza sprayului de insecte

Un cuplu din Iaşi a murit după ce a dormit în camera în care au folosit spray de insecte înainte de culcare. Li s-a făcut rău peste noapte şi, chiar dacă au ajuns în viaţă la spital, medicii nu i-au mai putut salva, informează Antena3.

Cazul vine la puţin timp după ce doi soţi din Dolj au murit după ce au dat cu spray de insecte în casă. Medicii atrag atenţia că toate substanțele pentru insecte trebuie să fie validate pentru a putea fi comercializate în Uniunea Europeană. 

Dacă nu sunt folosite conform etichetei, riscurile sunt enorme, mai ales când aceste substanțe provin din surse necunoscute. Ele pot conține substanțe nocive pentru organism, iar reacțiile pot fi severe, cum a fost şi cazul celor doi soţi din Iaşi, care au murit după ce au folosit spray împotriva insectelor înainte să se culce. Vaporii inhalați a dus la decesul cuplului. 

„Aceste substanțe nu trebuie folosite în spaţii închise, mai ales dacă rămânem în acea încăpere. Mare parte dintre aceste spray-uri emană vapori toxici. 

Recomand să folosim doar substanțe cumpărate din magazine şi să aerisim încăperea în care am folosit respectiva substanță”, a declarat Radu Ţincu, medic toxicolog. 

Citeşte şi: O pădure din Turcia a luat foc de la o mașină

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS