20.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFurtuni și caniculă în luna august în România

Furtuni și caniculă în luna august în România

Administratia Națională de Meteorologie a anunțat că luna august va fi cu furtuni și caniculă, iar vremea va fi diferită în regiunile României. Dacă în sud și în est va fi cald, în nord, centru și vest vor fi perioade cu precipitații și cu temperaturi mai mici .

Săptămâna 31 iulie – 7 august

În săptămâna 31 iulie – 7 august, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile:

  • vestice,
  • nord-vestice,
  • centrale.

În rest temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile intracarpatice.

Săptămâna 7 – 14 august

În săptămâna 7 – 14 august, temperaturile medii vor fi ușor mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval în regiunile:

  • vestice,
  • centrale.

În rest temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Săptămâna 14 – 21 august

În săptămâna 14 – 21 august, temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, în majoritatea regiunilor. Regimul pluviomertic va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Săptămâna 21 – 28 august

În săptămâna 21 – 28 august, mediile valorilor termice vor fi în general apropiate de cele specifice pentru această săptămână în majoritatea regiunilor, posibil ușor mai ridicate în cele sudice. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Citește și: Circulația oprită pe A7. Restricții pe DN 15, DN 64, DN 7A, DN 65C

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS