19.4 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn șofer român din Germania a furat monede de aur în valoare de 1 milion de euro

Un șofer român din Germania a furat monede de aur în valoare de 1 milion de euro

Un șofer român angajat în Germania să transporte monede din aur de la aeroport până la un dealer de metale prețioase a furat o parte din ele. Acesta, împreună cu complicele său, şi-au însuşit monede în valoare de aproape un milion de euro. Românul și-a recunoscut fapta și a primit trei ani și jumătate de închisoare. Monedele şi complicele sunt, însă de negăsit, conform Digi24.

Şoferul român, angajat la o firmă de transport, urma să transporte pe 11 mai 2022 mai multe cutii pline cu monede din aur de la Aeroportul din Frankfurt la un dealer de aur din Erding. Cu ajutorul unui complice, care nu a fost prins nici acum, el e luat mai multe monede, pe care le-a înlocuit cu pietre. cei doi nu au fost însă destul de precauţi. Ei nu au folosit mânuşi, astfel că amprentele i-au dat de gol.

În plus, pe telefonul mobil al românului poliţiştii au descoperit o fotografie cu monedele făcută în ziua furtului. În timpul procesului, el nu a dezvăluit identitatea complicelui. De asemenea, niciuna dintre monedele furate nu au fost recuperate.

Monetăria australiană trebuie să plătească acum pentru daune. Aparent, din motive de cost, ea ar fi trimis monedele ca pe un colet normal „pentru prima dată în istoria companiei”. Astfel, pentru ultima etapă a drumului, ele au fost încărcate din avion într-un camion obişnuit cu prelată. Camion condus de şoferul român. Care s-a gândit rapid cum să profite de situaţie.

Citește şi: Incendiu la subsolul unei pensiuni din Eforie Sud

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS