15.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAzil din Pitești, amendat de două ori în 11 zile

Azil din Pitești, amendat de două ori în 11 zile

Un azil din municipiul Piteşti a intrat din nou în vizorul autorităţilor, deși abia fusese controlat. Potrivit anchetatorilor, administrația centrului îi ţinea închiși pe beneficiari în camere, fără apă la temperaturi de 40 de grade, ba chiar a făcut totul pentru ca inspectorii și rudele bătrânilor să nu afle despre situația lor precară, informează TVR.

Controlul la centrul pentru persoane vârstnice din Pitești a fost declanșat de o echipă a Prefecturii Argeş. Aceasta a primit o sesizare potrivit căreia bătrânii îngrijiţi acolo sunt abuzaţi şi trăiesc în condiţii necorespunzătoare.

Azilul a mai fost verificat în urmă cu 11 zile, dar administratorii au ales să ignore cerințele inspectorilor.

Geamurile centrului au fost vopsite, iar telefoanele bătrânilor au fost confiscate, după controlul din 10 iulie, susțin surse oficiale.

Vecinii spun că ştiau de situaţia din centru, dar nu puteau interveni.

În echipa de control au fost comisari de la Protecția Consumatorilor, reprezentanți ai DSP, DSV, Prefecturii Argeş și polițiști.

„E mai rău ca în momentul controlului. Vedeți geamurile vopsite, nu se pot deschide, 40 de grade, fără apă. (Oamenii – n.r.) au spus că nu primesc mâncare suficientă, primesc sancțiuni, nu-i mai lasă să iasă afară, a declarat Radu Perianu, prefectul judeţului Argeş.

În urma controlului, administratorii căminului din Pitești au fost amendați cu aproape 200 de mii de lei. Până acum, nu au făcut nicio declarație despre situația din azil și nu au comentat public rezultatele controalelor.

poliţia a deschis un dosar penal.

Citește și: Fostul şef al DIICOT Ialomiţa, trimis în judecată pentru că își însușea banii ridicați la percheziții

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS