19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateA murit fostul secretar de stat acuzat că a vândut certificate de revoluționar

A murit fostul secretar de stat acuzat că a vândut certificate de revoluționar

Fostul secretar de stat din partea PSD, Adrian Sanda, a încetat din viață. Numele său a fost legat de unul dintre cele mai mari scandaluri de după Revoluție. A fost acuzat și apoi achitat de acuzația că ar fi vândut certificate de revoluționar.

Adrian Sanda a fost secretar de stat în cadrul Secretariatului de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (SSPR) și președinte al Comisiei pentru eliberarea noului certificat de Luptător cu Rol Determinant.

Acesta a fost deferit justiției în 2017 sub acuzațiile de abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave. El a fost acuzat că a vândut certificate de revoluționar false.

Curtea de Apel București a dispus în 2022 achitarea sa deoarece faptele comise nu sunt prevăzute de legea penală.

În același dosar au fost achitate Denisa-Corina Tănase (fost secretar general al SSPR) si Cristina-Valentina Cechi (fost șef serviciu Departament pentru Revoluționari din cadrul SSPR).

Curtea de Apel București a decis și ridicarea sechestrului asigurător instituit asupra bunurilor inculpatului Sanda Adrian. A mai dispus restituirea către Tănase Denisa Corina a sumelor de 970 euro și de 66 dolari.

Citește și: Un șofer a trecut pe roșu la semafor, apoi a fugit cu peste 100 km/oră cu polițiștii după el

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS