12.8 C
Craiova
duminică, 25 februarie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGrecia a prelungit Codul roșu de caniculă până pe 27 iulie 

Grecia a prelungit Codul roșu de caniculă până pe 27 iulie 

Grecia a prelungit Codul roșu de caniculă până pe 27 iulie. Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de călătorie pentru românii care vor să meargă în Grecia. Este pericol de incendii.

MAE a anunțat în Republica Elenă că Serviciul local de Meteorologie (EMY) a prognozat un cod roşu de caniculă pentru intervalul 20 – 27 iulie. Vor fi temperaturi extreme, de până la 44 grade Celsius, iar pe alocuri mai ridicate.

Valul de căldură extremă care va afecta întreg teritoriul elen, însoțit de vântul puternic, va menține gradul de risc în ceea ce privește producerea incendiilor de vegetație.

Ministerul pentru Crize Climatice și Protecția Cetățeanului elen a emis un nou avertisment privind nivelul ridicat al pericolului apariției focarelor de incendiu (gradul 4 din 5).

MAE reamintește că legislația elenă interzice și sancționează drastic orice activitate în aer liber care poate produce scântei sau foc și poate genera astfel apariția unui focar de incendiu.

Cetățenii români aflați în R. Elenă, care observă producerea unui incendiu, pot anunța imediat evenimentul la numerele de telefon:

  • 112 (număr unic de urgență),
  • 199 (serviciul de pompieri).

Informații utile

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena:

  • +302106710035 și Consulatului General al României de la Salonic:
  • +302310340088, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS). Aceste vor fi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă:

  • +306978996222,
  • Consulatului General al României de la Salonic: +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe  recomandă consultarea paginilor web http://atena.mae.rohttp://salonic.mae.rohttps://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_rowww.meteoalarm.orgwww.mae.ro. Cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

Citește și: Drumul Expres Craiova – Pitești: În 2023 se deschide Tronsonul 3. Tronsonul 4 va fi gata în 2024

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS