25.6 C
Craiova
miercuri, 12 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn român beat și fără permis a accidentat mortal, în Italia, un băiat şi a rănit grav o fată

Un român beat și fără permis a accidentat mortal, în Italia, un băiat şi a rănit grav o fată

Doi adolescenți de 15 ani, pe biciclete, au fost loviți în plin de un român băut și fără permis. Unul dintre ei a murit la spital, iar celălalt este în stare gravă. Accidentul a avut loc luni seară, în jurul orei 23.00, la Garbagnate Milanese, conform Rotalianul.

Bărbatul vinovat de producerea accidentului era la volanul unui Ford Transit. Se afla sub influența alcoolului și nu avea permis de conducere valabil în Italia.

Victimele sale, un băiat și o fată de 15 ani, se aflau pe biciclete. Ei traversau strada la Garbagnate Milanese, o localitate de lângă Milano.

Impactul a fost atât de puternic încât cei doi adolescenţi au fost proiectați pe asfalt. Capota și parbrizul vehiculului au fost distruse în totalitate, o mărturie clară a puterii de impact dintre furgoneta și bicicletele adolescenților.

Prins de mai multe ori la volan băut şi fără permis

La locul accidentului s-au deplasat atât medicii de la 118, cât și carabinierii din Rho.

Băiatul a fost găsit în stop cardio-respirator la sosirea paramedicilor. Aceștia au încercat să-l resusciteze, însă a decedat la scurt timp după sosirea la Spitalul San Gerardo di Monza.

Adolescenta care îl însoțea a fost transportată cu elicopterul la Spitalul Niguarda, unde se află în stare critică. Fata a fost intubată și a suferit multiple fracturi și un traumatism cranian.

Șoferul, un bărbat român de 32 de ani, avea o concentrație alcoolică peste limita legală de 0,50. În plus, acesta conducea fără permis. A fost arestat sub acuzația de omor din culpă.

Tânărul a fost prins de mai multe ori, începând din 2016, la volan fără permis şi băut.

Ancheta este în curs pentru a stabili exact circumstanțele accidentului și pentru a determina dacă adolescenții traversau sau nu pe trecerea de pietoni în momentul în care au fost loviți de furgonetă.

Citeşte şi: Un mort şi doi răniţi după ce un şofer a adormit la volan

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS