10.9 C
Craiova
luni, 13 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePompieri români dislocați în Grecia pentru stingerea unui incendiu

Pompieri români dislocați în Grecia pentru stingerea unui incendiu

Pompierii români dislocați în Grecia au primit, luni după-amiază, de la ofițerul de legătură al autorităților elene, misiunea de a se deplasa în zona Kouvaras, pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată. Este prima intervenție a acestora în actualul sezon, a anunțat Departamentul pentru Situații de Urgență.

Peste 30 de pompieri cu patru autospeciale de stingere, o autocisternă cu capacitatea de 30 de tone cu apă și două autospeciale de teren au plecat spre zona indicată.

Suprafața pe care se manifestă incendiul este considerabilă. Terenul este acoperit de vegetație uscată și arbuști. Propagarea rapidă a arderii este favorizată de vânt și de temperaturile ridicate, a precizat DSU, conform G4Media.ro.

Pompierii români intervin în zona repartizată de omologii eleni. Aceştia acţionează atât pentru lichidarea arderii, cât și pentru a proteja clădirile aflate în apropiere.

Autoritățile elene au repartizat la locul incendiului mai multe mașini de stingere. Pompierii români acționează în sprijinul acestora.

Citeşte şi: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS