22.3 C
Craiova
joi, 23 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbat muşcat de gât de câinele vecinului, pe care îl hrănea

Bărbat muşcat de gât de câinele vecinului, pe care îl hrănea

Un bărbat, de 47 de ani, a murit după ce a fost muşcat de gât de câinele vecinului. Bărbatul venise să îl hrănească deoarece proprietarul era plecat la muncă. Nepoata bărbatului ucis, de 14 ani, a fost şi ea muşcată de câine. Proprietarul animalului are acum dosar penal şi se confruntă cu mai multe acuzaţii, scrie News.ro.

Poliţiştii gălăţeni au fost sesizaţi, prin apel 112, duminică seară, de un bărbat, de 50 de ani, că într-o curte din satul Roşcani, comuna Băneasa, fratele său, de 47 de ani, este inconştient şi nu poate ajunge la el din cauza unui câine agresiv.

“Poliţiştii au intrat în curtea imobilului respectiv şi doar după ce au folosit spray iritant lacrimogen, acţionând în direcţia câinelui care face parte din rasa Amstaff, au reuşit să ajungă la bărbatul căzut la nivelul solului. Au transportat victima în afara curţii până la echipajul medical, însă, din păcate, a fost constatat decesul, bărbatul prezentând o plagă muşcată la nivelul gâtului. De asemenea, până la sosirea poliţiştilor, o minoră de 14 ani, nepoata persoanei decedate, a fost muşcată de mâna stângă de acelaşi câine când aceasta a încercat să ajungă la unchiul său, reuşind apoi să iasă din curte”, a transmis IPJ Galaţi.

Bărbatul s-a dus să hrănească animalele

Proprietarul câinelui lăsase în grija bărbatului de 47 de ani sarcina de a-i hrăni animalele cât era plecat la muncă.

Câinele din rasa Amstaff ar fi fost închis într-un ţarc special confecţionat. Proprietarul ar fi comunicat celui care îl hrănea să nu deschidă şi să îl lase liber în curte. În ziua respectivă, victima s-ar fi dus să hrănească animalele în jurul orei 17.00. Întrucât nu se întorsese la domiciliu, în jurul orei 20.20 fratele şi nepoata au mers să vadă ce se întâmplă.

În cursul nopţii de 16/17 iulie 2023, la adresă a revenit şi proprietarul imobilului. Câinele a rămas în custodia sa până la clarificarea situaţiei, precum şi a condiţiilor de deţinere”, a transmis IPJ Galaţi.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii privind regimul de deţinere a câinilor periculoşi sau agresivi, a infracţiunii de ucidere din culpă, respectiv vătămare corporală din culpă.

Citește şi: Debranșări de la apă în perioada caniculei la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS