22.3 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApa Mării Negre, contaminată cu bacterii

Apa Mării Negre, contaminată cu bacterii

Turiștii de la Eforie Nord, care folosesc marea pe post de toaletă, pun în pericol sănătatea tuturor celor aflați pe litoral. În apă au fost descoperite concentrații mari ale bacteriei E.coli.

Specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică spun că scăldatul este permis, în timp ce medicii le recomandă părinților să fie atenți la copii, să nu înghită prea multă apă atunci când se bălăcesc în valuri.

Cea mai mare concentraţie a bacteriei a fost descoperită în Eforie Nord. 1305 unităţi în 100 de mililitri. Asta, în contextul în care ar trebui să fie cel mult 250, ca apa să fie excelentă.

Oamenii pot intra în apă și pot înota

Specialiștii Direcției de Sănătate Publică spun că şi în aceste condiţii oamenii pot intra în apă și pot înota.

Tudorel Ene, purtător de cuvânt DSP Constanța: „Populația nu trebuie să intre deloc în alertă. Noi, în ultima perioadă, am făcut analizele zi de zi.”

Concentraţie mare de E.coli

O concentraţie mare de E.coli a fost descoperită şi la Mangalia, 641. Asta înseamnă că apa de îmbăiere este totuși satisfăcătoare. La fel și la Neptun. Medicii spun că bacteriile apar în cantitate mare în mare atunci când oamenii aruncă în apă alimente alterate, scutece murdare, sau chiar uită să meargă la toaletele de pe plajă.

„Această bacterie E.coli este foarte răspândită în mediul înconjurător. Ea poate să dea infecții urinare, infecții digestive, poate să conducă la infecții mai severe cum ar fi sepsisul sau meningite”, a precizat Claudia Cambrea, medic infecționist.

Cea mai bună apă pentru îmbăiere conform analizelor DSP Constanta este în Vadu, Mamaia, Cap Aurora şi Venus.

Citeşte şi: Adolescent de 17 ani, înjunghiat pe stradă de un băiat de 14 ani 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS