15.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFetiță rănită după ce s-a rupt leagănul de la locul de joacă

Fetiță rănită după ce s-a rupt leagănul de la locul de joacă

O fetiţă, de 8 ani, a fost rănită după ce leagănul în care se dădea, într-un loc de joacă din București, s-a rupt. Ea a suferit leziuni la braţ, pe faţă şi la un picior. În urma incidentului, fetiţa, care are nevoi speciale, va rata zeci de ore de recuperare.

Incidentul s-a petrecut joi seară, în Orăşelul Copiilor Brâncoveanu din Sectorul 4.

„O fetiţă a ajuns la UPU «Marie Curie» în această seară după ce leagănul în care se dădea s-a rupt. Copila are braţul şi umărul stâng în gips, contuzii la nivelul feţei şi pe picioare. S-a întâmplat totul la unul dintre spaţiile de joacă din Orăşelul Copiilor din sector 4, Bucureşti. Fratele mai mare al fetiţei a chemat ambulanţa, iar tatăl a anunţat telefonic situaţia la primărie. Fetiţa are nevoi speciale şi în următoarea perioadă îşi va sista terapiile de recuperare pentru că are braţul şi umărul imobilizate. E nevoie de un avocat care să poată ajută familia în această speţă”, a scris jurnalista Diana Marcu pe Facebook.

Fetiţa accidentată are opt ani. Mama acesteia a declarat pentru News.ro că a mers cu copilul în parc şi, în timp ce micuţa se dădea în leagăn, carabina care ţinea unul dintre lanţuri s-a desprins, ea căzând cu tot cu leagăn şi lovindu-se la braţ, la faţă şi la un picior.

Femeia a precizat că fiica sa ratează săptămânal 20 zeci de ore de terapie precum logopedie, hidrokinetoterapie, pianotherapy, terapie senzorială şi nici nu îşi va putea vedea colegii de la grădiniţă, cu care trebuia să se întâlnească pe 21 iulie, când împlineşte opt ani. Cea mică va trebui să stea imobilizată timp de trei săptămâni.

Responsabilii în cazul fetiţei rănite, după ce leagănul în care se dădea s-a rupt, demişi

Tatăl fetiţei a fost contactat de către reprezentanţi ai Primăriei.

Responsabilii în cazul fetiţei rănite, după ce leagănul din Parcul Orăşelul Copiilor în care se dădea s-a rupt, au fost demişi, a anunţat, vineri, primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, care a adăugat că se fac controale la locurile de joacă.

„Cei care nu şi-au făcut datoria au fost chiar în cursul zilei de ieri demişi. Evident că aceste probleme vor fi remediate. Evident că am generat împreună cu corpul de control o acţiune la nivelul tuturor celor 260 de astfel de locuri pe care le avem, pentru a ne asigura că astfel de incidente nu se mai întâmplă”, a declarat Băluţă.

În anul 2017, în acelaşi parc, o tânără a căzut din tiroliană şi a fost transportată la Spitalul Bagdasar Arseni. Cu un an în urmă, acelaşi parc a fost închis pentru că avea echipamente vechi de peste 30 de ani.

Citește și: Șofer cu permis suspendat, prins beat la volan de două ori în aceeași zi, pe aceeași stradă

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS