22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindicatele din ANAF protestează joi în fața Ministerului Finanțelor

Sindicatele din ANAF protestează joi în fața Ministerului Finanțelor

Sindicaliștii din ANAF și Ministerul Finanțelor vor protesta, astăzi, între orele 13.00-14.00, în fața Ministerului. Conform Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea” vor face asta pentru a atrage atenția guvernanților, “pentru ultima dată, înainte de declanșarea grevei de avertisment și a grevei generale”.
Solicită ca în noua lege a salarizării unitare să se prevadă indexarea salariilor din ANAF și MF cu rata inflației.

S-a permis indexarea pensiilor cu rata inflației, dar nu și salariile “permițând astfel apariția unor dezechilibre grave între componentele bugetului de stat, precum și mărirea gradului de nesustenabilitate a sistemului public de pensii”.

Sindicaliștii mai spun că salarizarea necorespunzătoare din ANAF și MF are un efect negativ asupra încasărilor bugetare propuse.

„Considerăm că degradarea acestor indicatori în ultimii ai a corespuns exact cu perioada de scădere efectivă a puterii de cumpărare a angajaților MF și ANAF, exact așa cum gradul de colectare a taxelor și impozitelor și toți ceilalți indicatori s-au îmbunătățit în perioada în care veniturile reale ale angajaților au crescut”, se arată în document.

Sindicaliștii cer ANAF să folosească toate prerogativele în vederea elaborării și adoptării unui statut al personalului din ANAF și MF. Sindicaliştii vor s, în ideea de a-și desfășura activitatea feriți de orice ingerințe sau amenințări în exterior.

De asemenea, mai solicită la actualele sporuri de care beneficiază angajații din cele două instituții să fie introduse în salariul de bază.

Citeşte şi: Ministrul Muncii, Marius Budăi demisionează

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS