13.7 C
Craiova
luni, 27 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate5 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului în Baia de Fier

5 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului în Baia de Fier

Dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement în Baia de Fier, din Gorj, beneficiază de o finanțare de 5 milioane de euro.

Demararea unor investiții în acest sens a fost motivată mai ales după declararea zonei ca stațiune de interes local. Astfel, au fost gândite mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii turistice din zonă. Unul dintre acestea este „Dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement în stațiunea Baia de Fier, Județul Gorj”, proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional 2014-2020. Obiectivul general al proiectului este creșterea atractivității stațiunii turistice si prelungirea duratei medii a sejurului prin dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement în stațiunea Baia de Fier.

Investiție lângă Peștera Muierilor

Potrivit autorităților locale, obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • modernizarea infrastructurii turistice a stațiunii Baia de Fier prin realizarea unei piste de cicloturism cu grade de dificultate diferite de parcurs;
  • Dezvoltarea unui parc dendrologic în zona adiacentă ieșirii din Peștera Muierilor,
  • amenajări în zonele adiacente ieșirii și intrării în Peștera Muierilor, destinate relaxării, agrementului, mișcării fizice, evenimentelor culturale/sociale, promenadei, meșteșugurilor, produselor tradiționale, etc.;
  • creșterea numărului mediu de salariați în comuna Baia de Fier cu minimum 15% după implementarea proiectului.

Se mai intenționează creșterea numărului de turiști cu 22% în următorii 5 ani.

Proiectul propune amenajarea unei piste de biciclete în lungime de 7,7 kilometri, amenajarea de spații verzi pe 30.700 de hectare, alei pietonale de 7.712 metri pătrați. Suprafața infrastructurilor pentru recreere/agrement create va fi de 2.714 metri pătrați, iar suprafață locurilor de recreere și popas amenajate va fi de 50 de metri pătrați.

Citește și: Acţiune informativă a poliției în tabăra de vară de la Rânca

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS