18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMandatul Secretarului General al NATO, prelungit cu încă un an

Mandatul Secretarului General al NATO, prelungit cu încă un an

Mandatul Secretarului General al NATO, prelungit cu încă un an. Aliații NATO au convenit marți să prelungească mandatul secretarului general Jens Stoltenberg cu încă un an, până la 1 octombrie 2024.

Decizia va fi aprobată de șefii de stat și de guvern NATO la Summit-ul de la Vilnius. Anunţul a fost făcut anunță Alianța într-un comunicat de presă.

„Sunt onorat de decizia Aliaților NATO de a-mi prelungi mandatul ca secretar general. Legătura transatlantică dintre Europa și America de Nord ne-a asigurat libertatea și securitatea timp de aproape șaptezeci și cinci de ani. Într-o lume mai periculoasă, marea noastră Alianță este mai importantă ca niciodată”, a transmis Stoltenberg, potrivit digi24.ro.

Aliații i-au mulțumit Secretarului General pentru conducerea și angajamentul său. Acestea au fost esențiale pentru păstrarea unității transatlantice în fața provocărilor de securitate, se mai arată în comunicatul citat.

Fostul prim-ministru norvegian este în funcție din 2014. Mandatul său urma să expire anul trecut. A rămas însă în funcție ca urmare a războiului pornit de Rusia în Ucraina. Membrii NATO urmau să anunțe succesorul în timpul următoarei reuniuni a Alianței de la Vilnius, în perioada 11-12 iulie. Nu s-a putut ajunge la un consens. 

Luna trecută, secretarul american de stat Antony Blinken a spus că SUA „nu promovează un candidat anume pentru a conduce NATO”.

Presa din Norvegia a relatat că preşedintele american Joe Biden i-a solicitat secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, să rămână în această funcţie pentru încă un an.

Citeşte şi: (VIDEO) Bărbat reținut după ce a furat seifuri cu bani din sediul unei firme din Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS