29 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDoi angajați ai aeroportului din Chișinău, împușcați mortal de un pasager

Doi angajați ai aeroportului din Chișinău, împușcați mortal de un pasager

Doi angajați ai aeroportului Aeroportului Internațional Chișinău au împușcați mortal vineri de un pasager, cetățean străin. Incidentul a avut loc după ce acestuia nu i-a fost permisă intrarea pe teritoriul Republicii Moldova.

Potrivit primelor informații, atacatorul ar fi reușite să ia pistolul unui polițist de frontieră și a tras în direcția polițiștilor care îl escortau. Acesta s-a baricadat ulterior într-o încăpere din aeroport.

„La Aeroportul Internațional Chișinău a avut loc un incident armat în care unui cetățean străin i s-a interzis intrarea în Republica Moldova. În timpul însoțirii sale în zona sterilă pentru a fi returnat, acesta a luat arma unui polițist de frontieră și a rănit mortal două persoane. La această oră, individul a fost neutralizat și încătușat de trupele speciale care au intervenit. Toate zborurile au fost amânate, iar pasagerii au fost evacuați din aeroport. Au fost asigurate toate măsurile pentru aducere a situației la normalitate. Oamenii legii vor continua să asigure securitatea și ordinea publică la aeroport”, susțin autoritățile.

Potrivit presei din Republica Moldova, atacatorul ar fi cetățean al Federației Ruse și a ajuns la Chișinău cu o cursă din Turcia. Informația nu este confirmată din surse oficiale.

Condoleanțe pentru victimele atacului armat

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a reacționat pe Facebook transmițând condoleanțe rudele celor două victime.

„Azi la aeroport a avut loc un incident grav în care un cetățean străin, ce a primit refuz de intrare în țară de la autoritățile Republicii Moldova, a împușcat mortal două persoane – un polițist de frontieră și un angajat din securitatea aeroportuară. Transmitem sincere condoleanțe familiilor și rudelor îndoliate”, a scris Maia Sandu.

Viceprim-ministrul Cătălin Predoiu,, ministrul Afacerilor Interne, a transmis un mesaj de condoleanțe cetățenilor și autorităților din Republica Moldova.

Citește şi: Angajaţi Romsilva, cercetaţi pentru delapidare, fals, înşelăciune și tăiere fără drept de arbori

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS